APS-therapie

Stimulans voor het lichaam

Actie Potentiaal Simulatie therapie (APS) is ontwikkeld voor de behandeling van acute en chronische pijn. Er worden processen in gang gezet die belangrijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam.

 

De actiepotentiaal zorgt voor de communicatie tussen het lichaam en de hersenen. Dit signaal wordt voortgebracht door de zenuwbanen en is essentieel voor bijna alle processen in ons lichaam. Door ziekte en/of acute pijn kan dit signaal verzwakt zijn met als gevolg meer pijn en vermoeidheid. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam is verzwakt. APS-therapie bootst dit signaal na met behulp van microstroom. Een APS-apparaat stimuleert via plakelektrodes op de huid de aanmaak van bijvoorbeeld lichaamseigen ontstekingsremmers en pijnstillers. Ook wordt ATP aangemaakt waardoor de doorbloeding wordt verbeterd en het herstel van weefsels wordt bevorderd.

 

APS-therapie is een veilige en pijnloze behandeling. De elektrodes kunnen op nagenoeg elk lichaamsdeel worden aangebracht. Met name in die gebieden waar de masseur niet of moeilijk met de handen kan komen (in gewrichten of diepe structuren) biedt APS-therapie uitkomst.  Overleg met de masseur of de therapie geschikt voor jou is. Er zijn namelijk een aantal omstandigheden waarbij APS-therapie niet geschikt is of überhaupt niet toegepast mag worden.

 

Een folder over APS-therapie kunt u hier downloaden.

Het RAND-36 vragenformulier kunt u hier downloaden.

 

 

APS-therapie wordt gegeven in een

reeks van tenminste

8 behandelingen. Hoe snel de therapie aanslaat is per persoon verschillend.

 

Eerste behandeling

60 minuten

inclusief een set elektrodes

€ 60,00

 

Elke volgende behandeling

60 minuten

€ 45,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De praktijk

stopt

per 1-1-2019

Na 12,5 jaar gaat

Jef Gesterkamp

nieuwe uitdagingen

aan