Moxa-lamp

Weldadige warmte

De moxa-lamp wordt ook wel TDP-lamp, China-lamp en wonderlamp genoemd. Je komt de lamp veelvuldig tegen in acupunctuurpraktijken en shiatsupraktijken, omdat het inwerkt op de meridianen. TDP is een afkorting en staat in het Chinees voor 'Teding Diancibo Pu', wat 'speciaal elektromagnetisch spectrum' betekent. De TDP-lamp is een instrument voor therapie, dat in 1980 in China door een groep wetenschappers en artsen in het silicaat-onderzoeksinstituut Chongqing uitgevonden werd. De TDP-lamp heeft zich bij de behandeling van talloze pijnen als buitengewoon werkzaam bewezen. Vergelijkbaar met acupunctuur wordt de energiestroom in de meridianen hiermee positief beïnvloed. Patiënten ervaren een uiterst aangename en weldadige warmte. Het infrarood-spectrum van 2 tot 25 micrometer wordt door het menselijk lichaam bijzonder goed opgenomen. Een met 30 mineralen bedekte keramiekplaat genereert bij ongeveer 280 graden Celsius precies deze bandbreedte van elektromagnetische golven. Dit komt neer op een warmte op de huid tussen de

40–45 graden. Het voelt aan als zonnestralen. De energie gaat weer stromen en door de aangename warmte ga je even uit je hoofd en naar je gevoel.

 

Het gebruik van de moxa-lamp kan als afzonderlijke behandeling van een half uur of in combinatie met bijvoorbeeld stoelshiatsu of klassieke massage.

 

 

 

30 minuten

€ 22,50

 

 

In combinatie

met andere behandelingen

Inbegrepen in

de prijs van de

betreffende behandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

De praktijk

stopt

per 1-1-2019

Na 12,5 jaar gaat

Jef Gesterkamp

nieuwe uitdagingen

aan