Segmentale massagetherapie

Behandeling van huidzones

Segmentale massagetherapie (SMT) is erop gericht om specifieke klachten te behandelen en is een verdieping van shiatsu en klassieke massage. Qua techniek hebben SMT en bindweefselmassage raakvlakken. De technieken die worden toegepast zijn o.a. huidrollen, huidverschuiven, huidplukken en diepe weefselmassage. Eerst worden ‘droge’ technieken toegepast waarbij er meer grip is op de huid, het weefsel en de spieren. Daarna volgt een klassieke massage van de gerelateerde zones en/of een nek/schouderbehandeling (shiatsu). Hier geldt het principe: eerst pijn, dan fijn.

 

In het menselijk lichaam bestaan structuren die allemaal met elkaar in verband staan vanuit het zenuwstelsel; dit wordt een metameer genoemd. Een metameer bestaat uit een ruggenmergsegment, een ruggenmergzenuw, een orgaan, één of meer spieren, één of meer botten en een huidzone. Deze segmenten werken door in de rest van het lichaam. Binnen een metameer kunnen de onderdelen elkaar gemakkelijk beïnvloeden. Als bijvoorbeeld een orgaan verstoord is, kun je dit vaak in de betreffende huidzone waarnemen. De huid kan dan verkleefd of pijnlijk zijn. Bij langdurige klachten bestaat de kans dat verschillende metameren elkaar beïnvloeden, met als gevolg dat de klachten zich uitbreiden. Bij segmentale massagetherapie wordt er geprobeerd om in het aangedane segment de balans te herstellen door massage van de aangedane huidzone.

 

SMT wordt gegeven in een reeks van behandelingen waarbij je rekening moet houden met zo'n acht behandelingen voor optimaal effect. Voorafgaand aan een eerste behandeling vindt een intake plaats. Overleg van te voren met de masseur of SMT geschikt is bij jouw klacht(en). Als je SMT eenmalig wilt proberen of als je een waardebon voor een SMT hebt gekregen dan vindt er geen intake plaats, maar een kort voorgesprek.

 

Een folder over segmentale massagetherapie kunt u hier downloaden.

 

 

 

75 minuten

€ 60,00

 

 

 

 

De praktijk

stopt

per 1-1-2019

Na 12,5 jaar gaat

Jef Gesterkamp

nieuwe uitdagingen

aan